5 Nisan 2010 Pazartesi

Yeniliklere ÖTV dopingi


Otomotiv firmaları, yeni modellerini de ÖTV indirimine yetiştirmek için adeta yarışıyor. İşte bu yenilik kervanına geçtiğimiz günlerde katılan son üyeler…
Clio ailesi daha gençleşti
Mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı’nda ilk kez tanıtılan ve Bursa’daki Oyak Renault fabrikalarında üretilen Clio Hatchback ve Grand Tour’un makyajlanan versiyonları, kısa sürede Türkiye pazarına sunuldu. Yenilenen Clio HB 23 bin 900 TL, Clio Grand Tour ise 24 bin 950TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.
Clio HB ve Grand Tour’da ön görünüm tamamen değişirken, yenilenen gövde rengi tamponlar, stop lambaları dikkat çekiyor. Jant ve renk seçenekleri de yeniden tanımlanmış. İç bölümündeyse yeni döşemeler, artırılmış kalite hissi ve navigasyon ekranı dikkat çekiyor.
Yeni Clio HB’de 1.2 lt, 1.4 lt, 1.6 lt benzinli, 1.5 dCi 70 ve 85 HP dizel, Clio Grand Tour’daysa 1.2 lt benzinli ve HB’de de kullanılan dizel motor seçenekleri var.
Ticarete ‘daha güvenli’ seçenek
Tofaş’ın Bursa fabrikalarında üretilen Fiat Doblo’nun, standart güvenlik donanımları yükseltilmiş özel versiyonu “Safeline” 22 bin 690 TL’den başlayan fiyatla satışa sunuldu. Doblo Safeline, 1.4 lt (77 HP) benzinlinin yanı sıra 1.3 lt (75 HP) ve 1.9 lt (105 HP) dizel motor seçeneklerine sahip. ABS, sürücü/yolcu ön hava yastıkları, klima, MP3 çalarlı müzik sistemi, 2. sürgülü kapı, koyu renk cam, tavan rayları ve elektrikli yan aynalar standart.
Citroen’in işlevsel miniği 29 bin 500 TL’den geldi
Fransız üretici Citroen’in “Picasso” adını taşıyan dördüncü modeli olan C3 Picasso, 29 bin 500 TL’den başlayan fiyatlarla geçen hafta satışa sunuldu. Baylas Otomotiv A.Ş Genel Müdürü Müfit Ataseven, açıklanandan yaklaşık 10 gün erken satışa sunulan C3 Picasso’dan 15 Haziran’a kadar 200 civarında satmayı planladıklarını kaydetti.
C3 Picasso, minivan sınıfında oldukça farklı tasarıma sahip oluşuyla dikkat çekiyor. Geniş ön camı, cam tavan seçeneği, fonksiyonel iç mekanı, modern gösterge paneli gibi unsurlar da, aracın çekiciliğine katkıda bulunuyor. Araçta bol tutulan eşya koyma gözlerinin yanı sıra koku haznesi ve arka koltuktaki çocukların izlenebilmesine olanak tanıyan minik gözetleme aynası detaylar arasında.
Türkiye’ye 1.4 lt (95 HP) benzinli ve 1.6 lt (90 HP) dizel motor seçenekleriyle getirilen C3 Picasso’da, şimdilik otomatik vites yok. Aracın en donanımlı ve dizel motorlu versiyonu 31 bin 500 TL’lik etikete sahip.
otomobil.milliyet.com.tr sitesinden alınmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder