29 Nisan 2010 Perşembe

İlk Çeyreğin Galibi Fiesta


Ford''tan yapılan yazılı açıklamaya göre 2010''un ilk üç ayında Türkiye pazarında 2 bin 878 adetlik satış rakamı ile sınıfında lider olan Fiesta, Avrupa''da da aynı dönemde toplam 140 bin 496 adetlik satış hacmine ulaştı. Bir önceki yılın aynı dönemine göre satışlarını yüzde 21,7 artırmayı başaran Fiesta, Avrupa''nın tüm sınıflarda en fazla tercih edilen modeli oldu. Avrupa''nın en prestijli tasarım ödüllerinden ''2009 Red Dot Tasarım'' ödülünü kazanarak sınıfının en şık tasarımına sahip olduğu tescillenen Fiesta, 2010 yılının ilk çeyreğinde ulaştığı satış rakamlarıyla liderliğini bir kez daha kanıtladı. Otomotiv verileri ve araştırmaları alanında faaliyet gösteren ve dünyanın lider kuruluşları arasında yer alan JATO Dynamics, Ford Fiesta''nın ''Avrupa Satış Lideri'' olduğunu açıkladı.
Avrupa''nın en prestijli tasarım ödüllerinden ''2009 Red Dot Tasarım'' ödülünü kazanarak sınıfının en şık tasarımına sahip olduğu tescillenen Fiesta, 2010 yılının ilk çeyreğinde ulaştığı satış rakamlarıyla liderliğini bir kez daha kanıtladı. Otomotiv verileri ve araştırmaları alanında faaliyet gösteren ve dünyanın lider kuruluşları arasında yer alan JATO Dynamics, Ford Fiesta''nın ''Avrupa Satış Lideri'' olduğunu açıkladı. Ford Fiesta, Avrupa''nın tüm sınıflarda en fazla tercih edilen modeli oldu. Avrupa toplam araç satışı ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 9,6 artarak 3 milyon 737 bin 797 adet olarak gerçekleşti. Ford Fiesta''nın başarısını değerlendiren Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, şunları kaydetti:
'''Kısa bir süre önce Türkiye''de tanıtımını yaptığımız Fiesta Sport ile yoğun talep gören Fiesta ailesine taze bir güç katmıştık. Fiesta ailesi Türkiye''de olduğu gibi Avrupa pazarında da büyük beğeni kazanıyor. 2009 yılında uygulanan ÖTV indirimi sırasında müşteri taleplerine yetişemeyen ve seneyi sınıfının en fazla tercih edilen ikinci 5 kapılı model olarak kapatan Fiesta, hak ettiği liderliği 2010 yılında hem Türkiye''de hem Avrupa''da kazandı.''''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder